colourbar
 
 
Home Sitemap Webmail Support Producten Infrastructuur Onze klanten Over IU Vacatures Datacenters Klimaat Neutraal Contact
 
Internet Unie  
  Afronding Links Dedicated Servers Cloud Hosting Website & Email Maatwerk Afronding Rechts   0    
 
Netwerkinfrastructuur
Voor meer dan 1200 zakelijke klanten verzorgt Internet Unie datacenter gerelateerde oplossingen vanuit haar vestiging in Amsterdam en waarborgt dit door middel van een stabiele en hoogwaardige netwerkinfrastructuur.
Flexibiliteit in bandbreedte
Door gebruik te maken van carrier-neutrale datacenters kan de netwerkcapaciteit van Internet Unie eenvoudig uitgebreid worden met een verbinding naar keuze. Internet Unie maakt gebruik van 4 verschillende bandbreedte-leveranciers waardoor de kans op uitval nihil is en klanten altijd verzekerd zijn van zeer snelle en betrouwbare verbindingen tegen gunstige tarieven.

Glasvezelring
De datacenters van Internet Unie zijn onderling verbonden met een eigen glasvezelring. Hierdoor beschikken onze klanten over de mogelijkheid om servers op 2 locaties te hosten en tevens om backup bestanden gescheiden op te slaan.

Netwerkcapaciteit
Internet Unie beschikt over een totale verwerkingscapaciteit van 320 GB aan bandbreedte en kan elk moment uitgebreid worden zodat er zonder problemen aan elke capaciteitsbehoefte voldaan kan worden. Verder hanteert Internet Unie een capaciteit-policy waarbij het totale verbruik van bandbreedte niet meer dan 25% mag zijn van de totale beschikbare verbindingen. Indien het gebruik wel deze grens behaalt dan wordt de totale bandbreedte capaciteit uitgebreid.

 

Core routers

4 x Juniper Core routers (elk redundant uitgevoerd)

Netwerk capaciteit

320 Gbps full-duplex bandbreedte

Core switches

Extreme Networks Core switches (voorzien elk rack van 2 x 1 Gbps connectiviteit via gescheiden netwerkpaden)

Rack switches

HP Procurve

Transit carriers

Abovenet, Cogent, Global Crossings, Level3

Peering

AMS-IX, NL-IX

Firewalls

Juniper Netscreen (2N redundant opgesteld)

IP adressen

RIPE-LIR member met eigen IP ranges

AS nummer

AS35260